Ořechů je celá řada. Mnoho druhů, které se od sebe liší velikostí, oblastí pěstování, chutí či vůní. Na exotických kokosech nebo tuzemských vlašských ořeších si pochutnáváme všichni. Každý druh disponuje svými benefity a klady. Nicméně všechny ořechy bývají nazývány jako super potraviny. Proč? Obsahují široké spektrum látek prospěšných pro tělo, bílkoviny, zdravé tuky, vitamíny i minerály. Milovníci diet mohou oponovat. Jak mohou být ořechy zdravé, obsahují vysokou hladinu tuků. To ano, ale ideální a vybalancované složení skořápkových plodů může být dokonce prevence některých onemocnění orgánů. Kdybychom se měli podívat do historie, dozvěděli bychom se, že ořechy bývaly používány jako prostředek na zvýšení inteligence. Konzumace těchto pochutin skýtá samá pozitiva. Neměli bychom však zapomenout na pravilo všeho s mírou.

směs ořechů

Jak přidat ořechy do svého jídelníčku? Které ořechy jsou ty nejlepší a nejkvalitnější? Ideálním řešením je směs ořechů 1kg https://www.vesela-veverka.cz/orechova-smes/. S koupí balíčku různých druhů skořápkových plodů pokryjete širokou škálu benefitů. Běžná směs obsahuje neloupané mandle, neloupaná lísková jádra, para ořechy, kešu a arašídy. Každá složka má své klady. Para ořechy obsahují vysokou hladinu selenu, který napomáhá správnému fungování organismu. Lískové ořechy zase podporují pozornost a bystrou mysl díky obsahu hořčíku. Kešu ořech je nejzáslužnější ořech s ohledem na chemické složení. Její super schopnost je obsah omega 3 mastné nenasycené kyseliny, která bojuje proti kardiovaskulárním chorobám. Další bonus konzumace kešu je zaručené zlepšení nálady díky obsahu aminokyselinám. Arašídy zase snižují cholesterol, cukr v krvi, napomáhá při hubnutí a zlepšuje paměť.

ořechy v miskách

Směs ořechů je tedy ideální volba na večerní mlsání místo chipsů, které obsahují jen prázdné kalorie. Poslouží jako svačinka na výlet nebo dítěti do školy. Ořechy jistě využijete při pečení, ať už mleté sekané či drcené do těsta nebo celé na ozdobu. Ochutit a ozdobit si s nimi můžete i ovesnou kaši.